Προσοχή! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να καταστήσει την περιήγηση όσο το δυνατόν πιο λειτουργική και για να συγκεντρώνει στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση της (περισσότερες πληροφορίες). Συνεχίζοντας την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τα cookies μας.
OK

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Με την παρούσα πολιτική της η εταιρία εμπορίας οπτικών ειδών με την επωνυμία G.B. OΠΤΙΚΑ & ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ ΟΕ η οποία εδρεύει στη Βάρη Αττικής (οδός Δ.Κ. Νάσσου 3β, Πλατεία Ηρώων) και διατηρεί υποκατάστημα στο Παλαιό Φάληρο Αττικής (οδός Ζησιμοπούλου αρ.101), καθορίζει και γνωστοποιεί τους όρους με τους οποίους, ενεργώντας ως «Υπεύθυνος Επεξεργασίας», συλλέγει, αποθηκεύει, χρησιμοποιεί και εν γένει επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα σας, τα οποία αυτή συλλέγει όταν επισκέπτεστε, εγγράφεστε ή χρησιμοποιείτε τους δικτυακούς τόπους της Εταιρίας και τις κινητές εφαρμογές της, καθώς και όταν συναλλάσσεστε με τα φυσικά της καταστήματα.

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας είναι σύμφωνη με τους όρους που απορρέουν από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 και κάθε άλλη σχετική εφαρμοστέα νομοθεσία.

Η Εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί και να ενημερώνει την παρούσα πολιτική της και θα δημοσιεύει κάθε ενημέρωση στην παρούσα ιστοσελίδα. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας συναινείτε με την παρούσα πολιτική.


ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Προσωπικά δεδομένα είναι όλες οι πληροφορίες, οι οποίες προσδιορίζουν ή μπορούν να προσδιορίσουν την ταυτότητά σας, όπως ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail), αριθμός τηλεφώνου, στοιχεία τιμολόγησης.

Φροντίζουμε να συλλέγουμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα προσωπικά δεδομένα σας, τα οποία είναι κατάλληλα και πρόσφορα για τον σκοπό που προορίζονται.

Τα προσωπικά σας δεδομένα μας τα παρέχετε:

α. Για την εγγραφή σας και τη δημιουργία λογαριασμού χρήστη στους Δικτυακούς Τόπους ή στα Apps της Εταιρίας. Κατά την εγγραφή σας θα χρειαστεί να συμπληρώσετε κάποια πεδία (άλλα είναι υποχρεωτικά και άλλα προαιρετικά) και να επιλέξετε όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Εάν επιλέξετε να αποκρύψετε κάποιες από τις πληροφορίες που σας ζητάμε, ίσως να μην καταστεί δυνατή η πρόσβασή σας στις υπηρεσίες του ιστότοπου.

β. Για τις μεταξύ μας συναλλαγές (αγορές, παραγγελίες κ.λπ.) και τη μεταξύ μας επικοινωνία (μέσω των φυσικών καταστημάτων, του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, των πωλητών μας, του τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο). Για παράδειγμα, συλλέγουμε λεπτομέρειες σχετικά με τις αγορές που κάνατε, προϊόντα που προστέθηκαν στο καλάθι σας ή αφαιρέθηκαν από αυτό, λίστα προϊόντων που επιθυμείτε να αγοράσετε (wish list), πληροφορίες για τις τιμές μετρήσεων οφθαλμών, δεδομένα για τον τρόπο πληρωμής και τη διευθυνση αποστολής, τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, στοιχεία τιμολόγησης, ποιές από τις ιστοσελίδες μας επισκέπτεστε και πώς και πότε επικοινωνείτε μαζί μας.

γ. ‘Όταν κάνετε εγγραφή σε newsletter μας. Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε newsletter μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο που περιέχεται σε κάθε newsletter.

δ. Για να σας προτείνουμε προϊόντα ή υπηρεσίες του ενδιαφέροντός σας και να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την εμπειρία αγορών σας μαζί μας. ‘Εχετε πάντα την επιλογή να μην μοιράζεστε τέτοια στοιχεία μαζί μας.

ε. Για τη χρήση cookies στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο χρήσης των cookies παρακάτω.

στ. Για να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ιστοτόπου, συλλέγουμε τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο και το πρόγραμμα περιήγησης, τις ιστοσελίδες που εμφανίζονται κατά την επίσκεψή σας, τις διαφημίσεις στις οποίες κάνετε κλικ.

ζ. Όταν χρησιμοποιείτε τους ιστότοπους ή τις εφαρμογές μας, συλλέγουμε πληροφορίες όπως την IP διεύθυνση, την τοποθεσία σας, τον ιστότοπο από τον οποίον έρχεστε. H διεύθυνση IP μέσω της οποίας έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο και στη συνέχεια στην ιστοσελίδα κρατείται για τεχνικούς λόγους και αξιοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων.


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ COOKIES

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία ένας ιστότοπος (Web Site) αποθηκεύει τόσο στον υπολογιστή σας όσο και σε οποιαδήποτε συσκευή (κινητό, tablet) όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο αυτόν. Με τον τρόπο αυτό, ο ιστότοπος θυμάται τις ενέργειές σας και τις προτιμήσεις σας (όπως γλώσσα, μέγεθος γραμματοσειράς και άλλες προτιμήσεις απεικόνισης) για ένα χρονικό διάστημα κι έτσι δεν χρειάζεται να εισάγετε τις προτιμήσεις αυτές κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπο.

Για να προωθήσει την καλύτερη εξυπηρέτηση των περιηγητών στον ιστότοπο και την εξατομίκευση των πληροφοριών και των προτιμήσεων του, ενδέχεται να χρησιμοποιούμε cookies των παρακάτω ειδών.


Είδη Cookies

Λειτουργικά cookies

Τα cookies αυτά είναι απολύτως απαραίτητα για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Σας επιτρέπουν να πλοηγείστε στην ιστοσελίδα μας και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της, όπως πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές ή χρήση του καλαθιού αγοράς. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies δεν μπορούμε να σας προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Απόδοσης

Τα cookies αυτά χρησιμοποιούνται για την μέτρηση της απόδοσης της λειτουργικότητας της ιστοσελίδας μας καταγράφοντας τον τρόπο που τον χρησιμοποιούν οι επισκέπτες. Αυτά τα cookies συλλέγουν συγκεντρωτικές πληροφορίες ανώνυμες πληροφορίες που δεν ταυτοποιούν κάποιον επισκέπτη. Καταργώντας τη χρήση αυτών των cookies ενδέχεται να μην λαμβάνετε πλέον εξατομικευμένες προτάσεις για προϊόντα και να παρουσιάζονται καθυστερήσεις στην απόδοση της ιστοσελίδας.

Cookies τρίτων

Τα cookies αυτά μας είναι απαραίτητα για να γνωρίζουμε ποιος συνεργάτης παρέπεμψε ένα πελάτη σε εμάς, ώστε να μπορέσουμε να τον ανταμείψουμε. Τα συγκεκριμένα cookies δεν χρησιμοποιούνται για να σας προβάλλουμε διαφημίσεις.


Μπορείτε να ελέγχετε και επιλέξετε τα cookies ανάλογα με τις επιθυμίες σας. Επίσης μπορείτε να διαγράψετε όλα τα cookies που βρίσκονται ήδη στον υπολογιστή σας (ή σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιείται για την περιήγηση σας στο internet), όπως και να ρυθμίσετε τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης για το internet (web browsers) κατά τρόπο που να μην επιτρέπουν την εγκατάσταση cookies. Ωστόσο, η μη αποδοχή αυτών των cookies, είναι δυνατόν να επηρεάσει την απόδοση και τη λειτουργικότητα του διαδικτυακού μας τόπου.


ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Προβαίνουμε στην επεξεργασία των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα όταν:

-Έχετε δηλώσει τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των δεδομένων σας για έναν ή περισσότερους συγκεκριμένους σκοπούς.

-Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση σύμβασης στην οποία είστε συμβαλλόμενο μέρος ή για τη λήψη μέτρων κατόπιν αιτήματός σας πριν τη σύναψη σύμβασης.

-Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση με έννομη υποχρέωση που έχουμε ή για τους σκοπούς των έννομων συμφερόντων που επιδιώκουμε ή για την εκτέλεση δημοσίου συμφέροντος.


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η επεξεργασία των Δεδομένων σας διεξάγεται από το ειδικά εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Εταιρίας μας, το οποίο έχει δεσμευτεί με τήρηση εμπιστευτικότητας, λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας (όπως κλείδωμα ηλεκτρονικών αρχείων και χρήση προσωπικών κωδικών ασφαλείας) και επεξεργάζεται τα δεδομένα σας μόνο στο πλαίσιο ρητής εντολής μας και για την εκτέλεση των αιτημάτων σας.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ασφαλείας των Προσωπικών Δεδομένων σας, έχουμε λάβει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των Δεδομένων σας από κάθε μορφής τυχαία ή αθέμιτη επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων κρυπτογράφησης και επαλήθευσης ταυτότητας.

Χρησιμοποιούμε το πρωτόκολλο SSL (Secure Socket Layer) για ασφαλείς online εμπορικές συναλλαγές. Η τεχνολογία SSL στηρίζεται σε ένα κωδικό κλειδί για κρυπτογράφηση των δεδομένων πριν αποσταλούν μέσω της (SSL) σύνδεσης. Ο έλεγχος ασφαλείας μεταξύ των δεδομένων και του Server γίνεται με βάση το μοναδικό κωδικό κλειδί διασφαλίζοντας στο ακέραιο την επικοινωνία. Με αυτόν τον τρόπο, όλα τα Δεδομένα που παρέχετε, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού της πιστωτικής σας κάρτας, του ονόματος και της διεύθυνσης σας, κρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποστολής και αποκρυπτογραφούνται μόνο από το λογισμικό αποδοχής, έτσι ώστε να μην μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν ή να αλλαχθούν κατά τη μεταφορά τους στο διαδίκτυο. Επίσης, όλες οι πληροφορίες που αποστέλλονται με το πρωτόκολλο SSL, προστατεύονται και από έναν μηχανισμό, ο οποίος εξακριβώνει αυτόματα εάν τα δεδομένα έχουν αλλαχθεί κατά την μεταφορά..

Επιπλέον, τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή σας ως χρήστη λογαριασμού είναι δύο: ο Κωδικός Εισόδου (Username) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (Password). Κάθε φορά που καταχωρείτε τα στοιχεία σας, σας παρέχεται πρόσβαση στον προσωπικό σας λογαριασμό. Η συγκεκριμένη διαδικασία επιτυγχάνεται με ασφάλεια μέσω της κρυπτογράφησης κατά τη μεταφορά τους στο διαδίκτυο και τους εξυπηρετητές (servers) της Εταιρίας. Κατά τα ίδια πρότυπα, σας δίδεται η δυνατότητα να μεταβάλλετε τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας σας (Password) όσο συχνά εσείς επιθυμείτε. Μετά την καταχώρηση του επιθυμητού κωδικού, ο νέος κωδικός κωδικοποιείται και αποθηκεύεται στα συστήματα της Εταιρίας. Για τον λόγο αυτό, ο μόνος που γνωρίζει τον κωδικό σας είστε ο ίδιος και είστε αποκλειστικά υπεύθυνος για τη διατήρηση της μυστικότητας του κωδικού από τρίτα πρόσωπα.

Τα εν λόγω μέτρα επανεξετάζονται και τροποποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο.


ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ

Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν πωλούνται, δεν διαβιβάζονται ούτε κοινοποιούνται σε τρίτους, εκτός, εάν έχουμε τη ρητή συγκατάθεση σας, ή εάν αυτό είναι αναγκαίο για την υλοποίηση των αιτημάτων σας ή επειδή πρέπει να συμμορφωθούμε με τις κείμενες διατάξεις.

Η εταιρεία μπορεί να διαβιβάσει σε τυχόν συνδεδεμένες με αυτή επιχειρήσεις και συνεργάτες (π.χ. σε εταιρεία μεταφορών για την αποστολή των προϊοντων σας ή σε εταιρεία marketing που προωθεί τους επισκεπτες της ιστοσελίδας της στην ιστοσελίδα της εταιρείας μας) οι οποίοι επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα, σύμφωνα με τις εντολές μας και μόνο στο βαθμό που είναι απόλυτα αναγκαίος για την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης.

Δεν ευθυνόμαστε για τους όρους συλλογής και επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων που ισχύουν σε άλλους δικτυακούς τόπους στους οποίους δικός μας δικτυακός τόπος παραπέμπει μέσω «συνδέσμων» (links). Προβλήματα που τυχόν προκύψουν κατά την επίσκεψη/χρήση των συνδεδεμένων δικτυακών τόπων ανάγονται αποκλειστικά και μόνο στη σφαίρα ευθύνης των αντίστοιχων δικτυακών τόπων.


ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας όσο χρειάζεται για να εκπληρώσουμε τους σκοπούς που ορίζονται στην παρούσα πολιτική και προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις νομικές μας υποχρεώσεις (όπως τη φορολογική και εμπορική νομοθεσία, για λόγους παροχής εγγύησης και για την προστασία των συμφερόντων μας που συνδέονται με πιθανή ευθύνη σε σχέση με την παροχή της υπηρεσίας).


ΠΑΙΔΙΑ
Δεν συλλέγουμε ή επεξεργαζόμαστε εν γνώσει μας προσωπικά δεδομένα παιδιών κάτω των 16 ετών, εκτός κι αν έχει δοθεί γονική συναίνεση. Εάν αντιληφθούμε ότι τα προσωπικά δεδομένα ενός παιδιού συλλέχθηκαν κατά λάθος, θα διαγράψουμε τα δεδομένα αυτά χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

Έχετε δικαίωμα πρόσβασης στα Προσωπικά σας Δεδομένα.

Αυτό σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να ενημερώνεστε για τα προσωπικά σας Δεδομένα σας και να αποκτάτε αντίγραφα

Έχετε δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών προσωπικών δεδομένων

Αν διαπιστώσετε ότι υπάρχει κάποιο λάθος στα δεδομένα σας μπορείτε να μας υποβάλλετε αίτηση για να τα διορθώσουμε (π.χ. διόρθωση ονόματος ή ενημέρωση αλλαγής διεύθυνσης).

Έχετε δικαίωμα διαγραφής/δικαίωμα στη λήθη

Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας, υπό τους όρους και περιορισμούς που προβλέπονται στον Γενικό Κανονισμό.

Έχετε δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας

Μπορείτε να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας, υπό τους όρους και περιορισμούς που προβλέπονται στον Γενικό Κανονισμό.

Έχετε δικαίωμα φορητότητας των Δεδομένων σας

Μπορείτε να μας ζητήσετε να λάβετε σε αναγνώσιμη μορφή τα δεδομένα που μας έχετε παράσχει ή να μας ζητήσετε να τα διαβιβάσουμε σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας.

Έχετε δικαίωμα εναντίωσης-ανάκλησης συγκατάθεσης στην επεξεργασία των Δεδομένων σας

Μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των Δεδομένων σας, αν δεν υφίστανται άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν έναντι του δικαιώματός σας.


Για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας μπορείτε να αποστείλετε e-mail στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση info@fakoi-epafhs.gr ή μας να αποστείλετε επιστολή στην ταχυδρομική διεύθυνση Κ.Δ Νάσσου 3β – Πλ.Ηρώων 16672 Βάρη Αττικής


Σε περίπτωση άσκησης ενός εκ των ως άνω αναφερομένων δικαιωμάτων σας, η εταιρία μας θα λάβει κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίηση του αιτήματος σας χωρίς καθυστέρηση και σε κάθε περίπτωση εντός ενός (1) μηνός από την παραλαβή του αιτήματος. Εάν το αίτημά σας είναι πολύπλοκο θα σας ενημερώσουμε εντός του μηνός αν χρειαστεί να λάβουμε παράταση άλλων δύο (2) μηνών εντός των οποίων θα σας απαντήσουμε. Σε περίπτωση που το αίτημά σας είναι υπερβολικό ή αβάσιμο διατηρούμε το δικαίωμα να σας επιβάλουμε την καταβολή εύλογου τέλους ή να αρνηθούμε να σας απαντήσουμε, ενημερώνοντάς σας γραπτώς για τους λόγους που εμποδίζουν την άσκηση του σχετικού δικαιώματος σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων.


Επίσης, έχετε το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα:

Γραφεία: Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30-210 6475600, Fax: +30-210 6475628

email: contact@dpa.gr
web:
http://www.dpa.gr


Για απορίες σας σχετικά με την παρούσα Πολιτική, αλλά και κάθε ζήτημα σχετικό με την επεξεργασία των Δεδομένων σας και την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να απευθύνεστε στη δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας (email) info@fakoi-epafhs.gr