Προσοχή! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να καταστήσει την περιήγηση όσο το δυνατόν πιο λειτουργική και για να συγκεντρώνει στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση της (περισσότερες πληροφορίες). Συνεχίζοντας την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τα cookies μας.
OK

Καλύτερη όραση και στον αστιγματισμό

13-12-2016
από

Συμβουλές για να βλέπετε τέλεια και στον αστιγματισμό!
1) Αν έχετε αστιγματισμό έως 0,50 ή 0,75 και οριζόντιο άξονα (180°) μπορείτε να χρησιμοποιείτε απλούς φακούς ασφαιρικής κοπής διαφοροποιώντας λίγο την μειωπία ή την υπερμετρωπία (ο οφθαλμίατρος θα σας δώσει την τελική μετατροπή).
2) Αν έχετε αστιγματισμό πάνω από 0,75 είναι απαραίτητη η διόρθωση του! Προσοχή, η όραση θα είναι θολή και τα αντικείμενα παραμορφωμένα ακόμα και αν φοράτε φακούς επαφής αλλά δεν είναι αστιγματισμού με μόνο αποτέλεσμα την κοπιωπία (κουρασμένη όραση).

Ταξίδι με αεροπλάνο

13-12-2016
από

Ταξίδι με αεροπλάνο; Κανένα πρόβλημα αρκεί να τηρήσετε τους παρακάτω κανόνες:
Λόγω των συνθηκών πίεσης και ξηρότητας του αέρα κατά την πτήση υπάρχει η πιθανότητα να νιώσετε ότι οι φακοί σας «στεγνώνουν», ή «κόβουν».
Για το λόγο αυτό έχετε μαζί σας και 2ο εφεδρικό ζευγάρι φακών.
Προτιμήστε φακούς ημερήσιας αντικατάστασης που είναι πολύ μαλακοί και σε περίπτωση απώλειας ή ανάγκης αντικατάστασης τους δεν κοστίζουν πολύ για να τους πετάξετε.
Έχετε πάντα μαζί σας υγρό συντήρησης και τεχνητά δάκρυα. Στην καμπίνα του αεροπλάνου υπαρχει ο περιορισμός στην ποσότητα των υγρών. Αυτό σημαίνει ότι και τα 2 μαζί δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 100ml.