Προσοχή! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να καταστήσει την περιήγηση όσο το δυνατόν πιο λειτουργική και για να συγκεντρώνει στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση της (περισσότερες πληροφορίες). Συνεχίζοντας την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τα cookies μας.
OK

Πριν βάλετε υγρό στη θήκη...

13-12-2016
από

...Προσοχή! Ελέγξτε τη διάρκεια ζωής του υγρού σας από το άνοιγμα (π.χ 3 μήνες). Όχι μόνο την ημερομηνία λήξης που ισχύει εφόσον είναι σφραγισμένο.
Αλλάζετε θήκη κάθε φορά που ανοίγετε νέο μπουκάλι υγρό.

Φακοί επαφής και πισίνα

13-12-2016
από

Μεγάλη προσοχή! Οι συμβουλές ισχύουν είτε πρόκειται για κοινόχρηστες πισίνες (κολυμβητήρια, ξενοδοχεία κτλ.) είτε ιδιωτικές.
Δυστυχώς οι φακοί επαφής απορροφούν χλώριο το οποίο όταν απορροφηθεί συνεχίζει να απορροφάται και από τον κερατοειδή με συνέπεια την τοξικότητα του επιθηλίου του (εξωτερική στοιβάδα).
Συμβουλεύουμε όλους τους χρήστες φακών επαφής να χρησιμοποιούν πάντα τα ειδικά γυαλάκια κολύμβησης ώστε να αποφεύγεται η επαφή των φακών με το χλωριωμένο νερό.
Αφού βγείτε από το νερό περιμένετε 15’, ρίξτε 2 σταγόνες τεχνητά δάκρυα και έπειτα αφαιρέστε τους φακούς.
Υπενθυμίζουμε ότι το νερό μιας πισίνας λόγω των χημικών απολυμαντικών που περιέχει και φυσικά πολλών ειδών βακτηριδίων και αμοιβάδων προτείνετε η χρήση φακών επαφής μίας χρήσης (ημερήσιοι).

Mακιγιάζ και εφαρμογή φακών

13-12-2016
από

Kρέμα προσώπου, make-up, σκιές ματιών, eyeliner, μάσκαρα, ντεμακιγιάζ.
Όλες οι γυναίκες ξέρουν τα μυστικά και τη σωστή σειρά της εφαρμογής όλων των παραπάνω.
Τι γίνεται όμως όταν μία γυναίκα έχει να κάνει και την εφαρμογή των φακών επαφής της?
Είστε σίγουρες ότι εκεί ξέρετε τη σωστή σειρά?
Να τη λοιπόν για να είστε βέβαιες ότι θα έχετε καθαρούς φακούς, λιγότερο κόκκινα μάτια και καθόλου μουτζούρες.

1. Φορέστε πρώτα τους φακούς πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε κοσμητικό προιόν.
2. Αφαιρέστε πρώτα τους φακούς κι έπειτα αφαιρέστε το μακιγιάζ.

Συμβουλές:
• Το eyeliner και η μάσκαρα πρέπει να είναι αδιάβροχα και να εφαρμόζονται με μικρές και απαλές κινήσεις.
• Οι κρέμες προσώπου και το ντεμακιγιάζ καλό θα ήταν να μην έχουν προσθήκες αρώματος ή ελαίων που μπορούν να ερεθίσουν τα μάτια ή και να θολώσουν ακόμα και την όραση.
• Προτιμήστε υποαλλεργικά προιόντα
• Αντικαταστείτε συχνά τα προιόντα που δεν χρησιμοποιείτε για μεγάλο διάστημα, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς και μολύνσεις

Μπορούμε να βάζουμε φακούς επαφής στη θάλασσα?

13-12-2016
από

Ναι αλλά με μέτρο. Η χρήση φακών επαφής στη θάλασσα συνήθως συνδέεται με αφυδάτωση αυτών σε περιπτώσεις παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο. Άμμος, αέρας, αλμύρα συντελούν στην ξηρότητα και κατ’ επέκταση οδηγούν τον οφθαλμό σε υπεραιμία.
Σε τέτοιες λοιπόν περιπτώσεις είναι προτιμότεροι οι φακοί ημερήσιας χρήσης με προστασία UV και υλικά που θα προστατεύουν και θα εξισορροπούν συνεχόμενα την φυσική υγρασία των ματιών.
Να χρησιμοποιείτε επιπλέον και τεχνητά δάκρυα κατά την διάρκεια της ημέρας αν είναι επιτακτηκή η πολύωρη έκθεση σας στον ήλιο.

Φροντίδα

13-12-2016
από

Πρωϊνή φροντίδα

 1. Πλύνετε τα χέρια σας και στεγνώστε τα με απορροφητικό χαρτί μιας χρήσεως που δεν αφήνει χνούδι ή υπολείμματα.
 2. Αφαιρέστε το δεξί φακό επαφής από τη θήκη και βάλτε τον στην παλάμη του χεριού σας. Ξεπλύνετε με καινούρια ποσότητα διαλύματο.
 3. Εισάγετε το φακό στο μάτι. Επαναλάβατε με τον αριστερό φακό.
 4. Αδειάστε το διάλυμα από τη θήκη και ξεπλύνετέ την. Ξεπλύνετε τη θήκη και τα καπάκια με καινούρια ποσότητα διαλύματος και τινάξτε για να στεγνώσει.
 5. Αφήστε τη θήκη χωρίς τα καπάκια για να στεγνώσει. Βάλτε το καπάκι στο μπουκάλι και κλείστε το.
 6. Να χρησιμοποιείτε πάντα καινούρια ποσότητα διαλύματος. Ποτέ μη επαναχρησιμοποιείται το ίδιο διάλυμα.

Βραδινή φροντίδα

 1. Πλύνετε τα χέρια σας και στεγνώστε τα με απορροφητικό χαρτί μιας χρήσεως που δεν αφήνει χνούδι ή υπολείμματα.
 2. Αφαιρέστε το δεξί φακό επαφής. Βάλτε τον στην παλάμη σας και ρίξτε λίγες σταγόνες απ’ το διάλυμα. Τρίψτε το φακό ελαφρά για 10 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
 3. Ξεπλύνετε το φακό με φρέσκο διάλυμα.
 4. Βάλτε το φακό στην κατάλληλη θέση στη θήκη. Γεμίστε τη θήκη ως λίγο πιο κάτω από το χείλος με φρέσκο διάλυμα. Κλείστε καλά το καπάκι.
 5. Επαναλάβετε με τον αριστερό φακό.
 6. Βεβαιωθείτε ότι οι φακοί καλύπτονται πλήρως από το διάλυμα. Για να απολυμάνετε τους φακούς, αφήστε τους στη θήκη τουλάχιστον 4 ώρες ή όλο το βράδυ.